Web Analytics Made Easy - Statcounter

قصه پرغصه موسیقی سنتی آذربایجان به تراژیک‌ترین قسمت خود رسیده است و در حالی‌که در گوشه‌ای از شهر بلیط کنسرت فلان خواننده تهرانی پیدا نمی‌شود چشم هنرمندان تبریز برای استقبال مردم از کنسرت‌های محلی به در خشک شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، تبریز 2018 آغاز شده و به مناسبت شروع میزبانی شهر به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی مدتی است که "شب‌های موسیقی تبریز" به اجرا در می‌آید و در قالب این برنامه گروه‌های موسیقی ترکی و فارسی به اجرای موسیقی شاد می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصر چهارشنبه که یکی از گروه‌های موسیقی سنتی آذربایجانی به اجرا پرداخت استقبال نزدیک به پانزده نفری از این کنسرت محلی جای تاسف داشت زیرا در حالی‌که استقبال کنندگان این کنسرت به زور تعداد انگشتان دست را رد کرده بودند؛ همین چند شب گذشته کنسرت خواننده‌ای که تا چندی پیش تنها در قاب سینما دیده می‌شد با استقبال چندصد نفری مواجه شد، علی‌رغم اینکه قیمت ارزان‌ترین بلیط‌های این کنسرت نیز سه برابر گران‌ از بلیط کنسرت‌محلی تبریز بود.

کسانی که تا دیروز پرچمدار زبان مادری و فرهنگ اصیل آذربایجانی بودند امروز برای تماشای یک کنسرت تهرانی سر و دست می‌شکنند در حالیکه بی‌توجه به موسیقی اصیل آذربایجان سکوت پیشه کرده‌اند شاهد مرگ آرام و در سایه موسیقی سنتی تبریز هستند.

قبل از آغاز تبریز 2018 سیبل انتقادات به سمت مسئولین بود تا کاری انجام دهند کارستان و هرکس به زعم خود انتقاداتی را انجام می‌داد اما امروز که برای تبریز 2018  "شب‌های موسیقی تبریز" در نظر گرفته شده تا برنامه‌ای شاد و باب میل خانواده‌ها همراه با موسیقی سنتی آذربایجان اجرا شود چرا دیگر داییه داران زبان و فرهنگ ترکی حرفی از آن به میان نمی‌آورند و به جای دیدن چنین کنسرت‌های محلی راهشان را به سمت فلان هتل مجلل برای دیدن کنسرتی کج می‌کنند که نه تنها نیمی از اصالت موسیقی آذربایجانی را ندارد بلکه در محتوا نیز نمی‌تواند به گرد پای آن برسد.

اینکه در گذر زمان ذائقه مخاطبان عوض شده است مساله قابل قبولی نیست چرا که در جایی نه چندان دورتر تماشاگران در سال‌های اخیر استقبال گسترده‌ای از تئاتر تبریز و به ویژه اجراهای ترکی داشته‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که همچنان جوانان تبریز فرهنگ و اصالت خودشان را به هر به ظاهر مدرنیته ترجیح می‌دهند، اما شاید سوال اصلی اینجاست که همان‌ها که خبر کنسرت فلان خواننده در تبریز را دست به دست می‌چرخانند تا استقبال هرچه بیشتری از این خوانندگان تهرانی که شاید سالی یک بار بیشتر مهمان تبریز نیستند چرا برای تبلیغ و معرفی هنرمندان خودشان و موسیقی اصیلشان تلاشی نمی‌کنند؟

جای تاسف است که در چندشب گذشته بلیط کنسرت خواننده‌ای تهرانی در کسری از ثانیه به فروش برسد در حالیکه هنرمندان آذربایجانی در شب‌های موسیقی تبریز چشم‌انتظار مردمی بودند که همیشه داییه‌دار زبان و فرهنگ بوده‌اند اما چشمشان به در خشک شد و نمی‌دانند آیا این استقبال سرد تا پایان شب‌های سرد زمستان نیز ادامه خواهد یافت؟

این سوال از کسانیکه در برخی برهه‌ها رگ غیرت تبریز و زبان مادری دوستی‌شان باد می‌کند نیز مطرح است که اگر به واقع زبان مادری‌شان را دوست دارند مگر می‌شود موسیقی زبان مادری‌شان را دوست نداشته باشند؟ بدون شک اگر خودمان برای هنر و موسیقی شهرمان ارزش قائل نباشیم نباید انتظار داشته باشیم که دیگران به هنر ما احترام بگذارند.

"شب‌های موسیقی تبریز" این روزهای با کمترین قیمت ورودی در حال اجرا می‌باشد تا شب‌های زمستانی شاد و همراه با موسیقی اصیل را برای خانواده‌های تبریزی رقم بزند و هرکدام از ما می‌توانیم نه تنها حامی اجرای برنامه‌های شادی از این دست باشیم بلکه با حمایت حداکثری از چنین گروه‌هایی سبب پیشرفت موسیقی اصیل و سنتی آذربایجانی را رقم بزنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است

فعال حوزه دانشجویی گفت: سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است.

مجید قاسم کردی فعال حوزه دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا، در بررسی اعتراض‌ها در دانشگاه‌های آمریکا در راستای جنبش همبستگی با مردم غزه اظهار کرد: تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است؛ اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفته که منجر به بازداشت تعاد زیادی از دانشجویان در ۱۵ دانشگاه در هفته‌های اخیر شده است.

این فعال حوزه دانشجویی افزود: بیشتر بازداشت‌ها با استناد به ورود غیرقانونی به دانشگاه‌ها بوده است که سازمان‌های حقوق مدنی «سرکوب سخنرانی و اعتراضات» را غیرقانونی و این اقدامات را محکوم کرده است.

وی با بیان اینکه اعتراضات دانشجویی از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به‌سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و... را دربرگرفته است، اعلام کرد که شعارها و پلاکاردهای اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، نشان می‌دهد که خواسته‌های آنان مشخص و صریح است.

کردی افزود: موضوعاتی همچون «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی» و «عفو دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند» از جمله درخواست‌های مهم اعتراض‌کنندگان بوده است.

این حقوقدان با اشاره به اینکه سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است، افزود: مدیر اجرایی عفو بین‌الملل آمریکا در حمایت این اعتراضات اعلام کرد هر اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای تظاهرات و اعتراض تجمع می‌کنند، نقض حقوق آن‌هاست. وی اعلام نمود؛ در بیانیه پل اوبراین، آزادی دانشگاهی محور اصلی حق آموزش است که فعالیت در محوطه دانشگاه یکی از اجزای حیاتی این آزادی است.

قاسم کردی با تصریح این موضوع که دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی سرکوب اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه را محکوم کرد. اذعان کرد؛ عفو بین‌الملل از مدیران دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا خواسته تا از حق دانشجویان برای تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن در محوطه‌های خود محافظت و این اعتراضات را تسهیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه